Sloepenstalling, Reparatie en Onderhoud

Reparatie

Het kan iedereen gebeuren, net even te enthousiast aangevaren op de steiger en die uitstekende spijker over het hoofd gezien. Of u had voorrang en uw medewatersporter verleende u deze niet, wat rest is een schade die u liever niet had aan uw kostbare bezit. Ook voor schadeherstel en de afwikkeling hiervan is de aangewezen partner. Wij verzorgen voor u de volledige papierwinkel en de afwikkeling hiervan zodat uw sloep weer in topconditie is na het schadeherstel voor het vervolg van het vaarseizoen.

ook voor:In sommige gevallen is het handig om een taxatie te laten uitvoeren van uw sloep. Een externe partij gaat dan kijken wat de huidige waarde is van uw sloep. De waarde van een sloep kan namelijk snel veranderen, wanneer u daar bijvoorbeeld veel tijd en geld aan heeft besteed. Een aanpassing van duizend euro kan de waarde van uw sloep misschien wel duizenden euro's laten stijgen. Voor de verzekering en verkoop van uw sloep is zo'n taxatie belangrijk. U kunt er de verkoopprijs op baseren en ook de verzekering er op aanpassen.

Het taxeren van een sloep kan niet elke taxateur. De meeste taxateursbedrijven zijn alleen gericht op vastgoed (huizen). zorgt dat u een goede taxateur krijgt die écht verstand heeft van sloepen. Taxeren is een vak apart, je moet er als taxateur feeling voor hebben omdat elke situatie anders is. Kennis van zaken, zoals ervaring met soortgelijke sloepen maar ook enige technische kennis is voor een taxateur een vereiste. Ook zaken als vraag en aanbod wegen behoorlijk mee in de waardebepaling. Als er veel aanbod is en weinig vraag naar uw type sloep dan wordt daardoor de prijs negatief beïnvloed. En er zijn nog meer belangrijke punten. Zo zijn een vlakdiktemeting  en een osmose onderzoek aan te raden .

Een professionele taxateur zet al deze punten op een rij en maakt daarbij een schatting van de waarde van uw vaartuig. Het is dus behoorlijk ingewikkeld maar het is zeker aan te raden voor de verzekering van uw sloep en de eventuele financiering.


RayTho, Dobbeweg 2-R, 2254 AG Voorschoten, 071-3030969, e-mail info@raytho.nl, KvK 54427223